Tamany de la lletra:

TELÓ NEGRE QUE COBREIX LA VISIÓ

QUÈ SIGNIFICA UN TELÓ NEGRE QUE COBREIXI LA VISIÓ O PART D’AQUESTA?

L’aparició d’un vel que cobreixi totalment o parcial el camp de visió sol ser un senyal de despreniment de retina. Si a més aquest símptoma va acompanyat de mosques volants recents, la probabilitat de confirmar aquest diagnòstic és elevada. El despreniment de retina és la separació entre l’epiteli pigmentari de la retina i la retina neurosensorial. Generalment es produeix per un esquinç o forat a la retina entre ambdues capes. És important anar el més ràpid possible a l’oftalmòleg quan es pateix aquest símptoma doncs, una ràpida actuació és fonamental per a preservar la visió.

QUÈ HE DE FER SI VEIG UN TELÓ NEGRE?

Si presentéssiu aquest símptoma, recomanem que aneu urgentment a l’oftalmòleg atès que el pronòstic final varia en funció de la quantitat de retina despresa (sobretot si afecta o no el centre) i de la quantitat de temps que porteu amb aquest quadre clínic.

COM ES TRACTA UN DESPRENIMENT DE RETINA?

L’única forma de tractar un despreniment de retina es mitjançant la cirurgia. No existeixen col·liris ni pastilles per a tornar a col·locar la retina al seu lloc. La cirurgia consisteix en tornar a aplanar la retina, col·locar-la al seu lloc i realitzar una barrera de làser al voltant de l’esquinç o forat que l’ha produït. Al final de la cirurgia se sol deixar-hi un gas que ajuda a fixar correctament la retina en el postoperatori. Aquest gas se’n va per sí sol sense necessitat de noves cirurgies.